بهگزارش خبرنگار میراثآریا، مریم جلالی صبح امروز شنبه ۱۷ دی ۱۴۰۱ در نشست تعاملی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با معاونت صنایعدستی که با حضور مهندس سید عزتالله ضرغامی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و انسیه خزعلی معاون امور خانواده و زنان ریاستجمهوری در محل سالن فجر این وزارتخانه برگزارشد، اظهار کرد: صنایعدستی اقتصاد هویتبنیان را زمینهسازی میکند. این وزارتخانه سه حوزه فرهنگ، اقتصاد و اجتماع را پوشش میدهد و در این میان یکی از مانوریتهای مهم این وزارتخانه در حوزه صنایعدستی است.
او با اشاره به نقش و جایگاه بانوان در حوزه صنایعدستی اضافه کرد: تلاش بانوان ما باعث شده تا شاهد تولید محصولات زیبای صنایعدستی باشیم.
جلالی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره صحبتهای مقام معظم رهبری در دیدار با بانوان در هفته گذشته اظهار کرد: قرار است کارآیی و کارآمدی زنان را در حوزههای مختلف ببینیم. در ایران تعداد بسیار زیادی از فعالان حوزه صنایعدستی را بانوان تشکیل میدهند و نقش و جایگاه بالایی دارند.
جلالی در ادامه گفت: ما با صنایعدستی ریشههای تاریخی خود را اعلام و معرفی میکنیم. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات مهمی در این حوزه انجام شده و در دولت سیزدهم برنامههای مهمی در این وزارتخانه در حوزه صنایعدستی در حال پیگیری و اجراست.
معاون صنایعدستی کشور یادآور شد: ۱۱ شهر و سه روستای جهانی داریم همچنین ۴۵ شهر و ۲۲ روستای ملی ثبت شده که همه اینها مایه افتخار ما هستند. به حدی ظرفیتهای صنایعدستی ما بالاست که انسان با دیدن این ظرفیتها حیرت می کند.
او اضافه کرد: ۷۰ درصد اشتغال در حوزه صنایعدستی را بانوان تشکیل میدهند. اگر ما حجم بازار داخلی را بررسی کنیم متوجه خواهیم شد که در سال ۱۴۰۰ سهم صادرات صنایعدستی اندک است. این جلسه برای این است که بتوانیم سهم خود را از بازارهای جهانی بگیریم.
او افزود: اعتقاد ما بر این است که هر خانه میتواند یک کارگاه صنایعدستی باشد بنابراین سهم اشتغال، درآمد و صادرات در حوزه صنایعدستی باید بیش از پیش افزایش یابد. جمعیت کار بانوان ما ۳۲ میلیون نفر است همه این ۳۲ میلیون نفر میتوانند در حوزه صنایعدستی و تولید فعالیت داشته باشند.
معاون صنایعدستی کشور ادامه داد: ۱۰ فرمان از میان صحبتهای مقام معظم رهبری درباره صنایعدستی احصا شده که توجه به بیانات معظمله در این حوزه میتواند کلید گشایش درهای بسته صنایعدستی باشد.
ابزارهای حکمرانی جدید در حوزه صنایعدستی تدوین میشود چرا که اعتقاد داریم دانشبنیانترین حوزه در کشور همین حوزه صنایعدستی است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/